Det ska bli skönt med sommarlov, tycker 15-årige Abbe. Han är ganska ensam när det gäller kompisar, även om han på sistone kunnat hänga lite med Rasmus och hans gäng. Senast det var fest hemma hos Iza fick Abbe hänga på och det kändes bra på ett sätt trots att Abbe inte själv är bekväm med supande och fylleslag. Via datorn och spelvärlden har Abbe en del andra vänner och han känner sig hyfsat nöjd med tillvaron, särskilt nu när han och klasskamraten Rebecka börjat kolla in varandra lite extra. Eller har de det? Något känns annorlunda mellan dem i alla fall…

Så släpper mamma och pappa den stora nyheten en kväll vid köksbordet: Hossein, en ensamkommande tonåring från Afghanistan, ska flytta in till familjen. Såå jobbigt, tycker Abbe och känner att föräldrarna har fattat detta stora beslut över huvudet på honom. Inom honom gnager en tanke: vad ska Rasmus och hans gäng säga om saken? Det har ju hänt mer än en gång att de talat illa om killarna på flyktingboendet.

Det blir en händelserik sommar för Abbe. Som läsare får vi följa hans tankar och utveckling genom allt som händer. Gripande och viktig läsning.