Elsa är en flicka som bor med sin mamma i Stockholm. Hon mår dåligt och hon känner att hon inte passar in någonstans i livet och hon vet ingenting om sin pappa. Elsa är 16 år gammal. En dag åker Elsa till stupet i Kalmar, när hennes mamma är på en arbetsresa, eftersom hon känner att hon inte passar in någonstans i livet och vill ta sitt liv. När hon är vid stupet kastar Elsa sin mobil. Sedan kommer en pojke som kallas Sigge och drar Elsa från stupet. Elsa börjar gråta och hon blir arg på Sigge.

Sigge frågar Elsa: Varför gråter du? Är det för att du har kastat din mobil? Jag har ingen mobil och jag gråter inte. Varför är du ledsen? När min pappa är ledsen frågar jag honom varför men han säger att jag inte skulle förstå. Elsa blir jättearg på Sigge och hon säger till honom att sticka därifrån men Sigge vill inte. Han känner att Elsa mår dåligt och han vill inte släppa henne själv. Sedan går Sigge och Elsa till Sigges hem.

Jag tycker att Sigge är en liten pojke men han tänker och pratar som vuxen.

Elsa tänker på brevet, att hon måste ha det tillbaka. Hon tänker att om hennes mamma får brevet skulle Elsa inte kunna förklara någonting. Elsa och Sigge cyklar till brevlådan. Där träffar de en man som ska ta brevet. Elsa pratar med mannen om att hon vill ha tillbaka brevet, men den personen säger att han kan inte lämna brevet till Elsa.

Så Elsa blir mer stressad. Hon måste få tillbaka brevet innan hennes mamma kommer tillbaka hem från sin arbetsresa. Och då börjar Elsa och Sigge en resa från Kalmar till Stockholm utan pengar eller mat.

/Sedra Ajami