Johanna Lindbäcks bok handlar om en jobbig tid i 15-årige Johns liv. Vi möter honom sommaren före nian i Luleå, staden där han bor med sina föräldrar. Sedan ett tag tillbaka råder en ganska spänd stämning hemma hos John och han funderar mycket på vad det egentligen är som pågår mellan hans föräldrar.

Så en dag kommer det fram: Johns mamma och pappa har bestämt sig för att ta en paus i sitt förhållande. Johns pappa flyttar tillfälligt hem till en kompis och kvar hemma lämnar han en förvirrad John med sin i smyg ledsna mamma. För vad innebär egentligen en paus? Hur länge varar en paus?

Just nu har John ingen nära vän som han kan tala med om allt som händer i hans liv, om allt som han grubblar kring. Hans bästa kompisar sedan lång tid tillbaka, Lukas och Saga,  har nämligen gått och blivit ihop med varandra. De har bara tid för sin nyupptäckta kärlek. John känner sig minst sagt ensam. Men, plötsligt finns Line där för John. Line som tidigare bara varit en i gänget eller rättare sagt Sagas kompis. Nu känns det så bra att hänga med henne, tycker John.

I bokcirkeln tyckte vi alla mycket om denna bok. Det var spännande att följa John och hans tillvaro med vänskap, kärlek och förändrade roller. Även om huvudpersonen i boken är en kille så passar den att läsa för alla, enades vi om.

/Camilla, Dalal, Mollie, Zofia