Boken jag läste handlar om en kille som heter John. Han bor i Luleå och går i nionde klass. Efter sommarlovet bestämmer hans mamma och pappa sig för att ha en “paus”. Pappan åker till en kompis och bor hos honom tills pausen är slut. Hans pappa är fotbollstränare och John är med i laget, men sen känner John sig less och instängd eftersom han inte berättar för någon av sina kompisar om att hans föräldrar ska skilja sig.

Saga som går i hans klass är barndomskompisen och grannen. Hon blir hans bästa kompis Lukas flickvän. När de blev tillsammans så kände han sig utanför och pratade inte så mycket med de sen. En annan person som dyker upp och får nära relation med John är Line som går i samma klass med honom. De blir nära kompisar och Line berättar mycket för honom och han känner sig trygg med henne.

Jag tyckte att boken var spännande att läsa, eftersom man ville veta vad som händer sen med huvudpersonen och de andra personerna i boken. Jag tycker boken passar för alla eftersom den handlar om en persons liv och vad som händer med personen under tiden.