En fartfylld historia som utspelar sig i skuggan av Stonehenge, där tolvårige Elliot bor i ett fallfärdigt hus tillsammans med sin psykiskt sjuka mamma. Mammans sjukdom gör att Elliot får ta ett stort ansvar hemma och därför går det också mindre bra för honom i skolan. Han oroar sig ständigt över den växande högen med obetalda räkningar därhemma.

Så plötsligt en kväll kraschlandar stjärnbilden Jungfrun i ladugården. Hon är odödlig och har egentligen inte lov att vistas bland de dödliga – hennes ansvarsområde är zodiakens kontorsmaterial. Nu har hon snott åt sig uppdraget att överlämna en liten flaska ambrosia till en av gudarnas fångar, som sedan lååång tid tillbaka sitter fängslad under Stonehenge. Tillsammans med Elliot genomför hon uppdraget, men det hela spårar ur. Jungfrun och Elliot ”råkar” släppa ut fången vilket hotar ödelägga hela världen.

Nu kommer de grekiska gudarna till undsättning – de grekiska gudarna anpassade till vårt moderna samhälle. Zeus, Hermes, Afrodite, Athena är några av de som Elliot lär känna i detta fullmatade och roliga äventyr.