Berättelsen utspelar sig under tidigt 1980-tal i gränstrakterna mellan Nordirland och Irland. Det är en orolig tid med intensiva politiska konflikter – missnöje med Margaret Thatchers styre, IRA och ett överhängande hot om terror och bombdåd, hungerstrejker och kravaller…

Mitt i allt detta lever 16-årige Fergus. Han kämpar med körkort och examensprov för att så småningom kunna lämna sitt oroliga hemland för en annan framtid.

Tidigt en morgon, när han följt med sin farbror Tally för att sno med sig torv över gränsen, hittar Fergus ett mosslik – den konserverade kroppen av en flicka. Det ser ut som om hon nyligen dött, men efter att experter tittat närmare på fyndet visar det sig att liket är ett par tusen år gammalt.

Fergus dras in i mysteriet med barnet i mossen samtidigt som han fått mycket annat att tänka på. Storebror Joe har gripits för sina kopplingar till IRA och i fängelset börjar han hungerstrejka för att påverka Thatcher-regeringen. Samtidigt övertalas Fergus att bidra till kampen genom att smuggla små paket över gränsen i samband med sina löparrundor.

En riktigt fängslande skildring med levande personporträtt. Författaren heter Siobhan Dowd.